Ázsiai vízumkönnyítés

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ázsiai vízumkönnyítés

Feltöltve: 2013-02-05

Thaiföld és Kambodzsa 2012 decembere óta közös vízumot ad ki 35 ország állampolgárai részére, amellyel a turisták 60 napot tölthetnek ebben a két országban – tájékoztatta a sajtót Sárdi Rudolf, a Lao Airlines magyarországi vezérügynöki képviseletének vezetője.

Az indiai és kínai turisták az elsők, akik élvezhetik a közös vízum által nyújtott előnyöket – hangzott el ASEAN nemzetek idegenforgalmi sajtótájékoztatóján a laoszi Vientiánban. A tajvani központú China Airlines is az egyik haszonélvezője lesz a vízumkönnyítésnek, hiszen a légitársaság járatai meghatározó szerepet töltenek be a délkelet-ázsiai régió légiforgalmában.

A China Airlines gépeit a magyar utasok általában bécsi indulással veszik igénybe, hiszen így egyetlen átszállással eljuthatnak ázsiai célállomásukra, például Kambodzsába, Vietnámba, Thaiföldre, Kínábaa, Japánba, Indiába, Indonéziába, a Fülöp-szigetekre, Szingapúrba, Myanmarra, Koreába, valamint Ausztráliába és Új-Zélandra. A légitársaság kiemelten sok járatot üzemeltet Kínába –27 városba jut el –, és Japánba – hét város – és két koreai városba.